ΝΕΑ

8 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΝΕΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

8 symvoules gia epityximeno estiatorio 3

Επιχειρηματικές συμβουλές για νέους ιδιοκτήτες εστιατορίων

Οι νέοι ιδιοκτήτες εστιατορίων, ταβερνών, ψητοπωλείων της γειτονιάς και άλλων επιχειρήσεων που σχετίζονται με το φαγητό έχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις στην κουζίνα και έχουν ως σκοπό την δημιουργία μιας ελκυστικής ατμόσφαιρας για τους πελάτες τους. Ωστόσο, ισχύει ένας βασικός κανόνας για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με το φαγητό – το ότι κατά βάση λειτουργείς μία επιχείρηση. Ανεξάρτητα από το πόσο αγαπάτε το φαγητό, το μαγείρεμα ή την επικοινωνία με τους πελάτες, πρέπει να διαχειρίζεστε την λειτουργία του καταστήματος με σωστές επιχειρηματικές πρακτικές για να πετύχετε.

Τα καλύτερα φαγάδικα κάνουν την δουλειά αυτή να φαίνεται εύκολη επειδή οι ιδιοκτήτες ή οι υπεύθυνοι των καταστημάτων προετοιμάζονται σαν να πηγαίνουν σε μάχη. Η αποστολή τους είναι να προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία σε κάθε πελάτη, η οποία περιλαμβάνει την δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας, δίνοντας βάση στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών και στην παράδοση ποιοτικού φαγητού. Παρακάτω θα βρείτε 8 συμβουλές για την σωστή διαχείριση μιας νέας επιχείρησης:

1. Διερεύνηση των Επιχειρηματικών Πτυχών του Ανοίγματος ενός Νέου Εστιατορίου.

Υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές λεπτομέρειες για το σχεδιασμό πριν ανοίξετε τις πόρτες και φυσικά δεν είναι δυνατόν να τις καλύψετε όλες με την ίδια ευκολία. Ωστόσο, το κόστος και η τοποθεσία είναι τα σημαντικότερα για μια επιχείρηση. Θα πρέπει να διερευνήσετε τις νομικές απαιτήσεις για το άνοιγμα αυτού του τύπου δραστηριότητας, τον οποίο σχεδιάζετε να λειτουργείτε. Ορισμένα από τα βασικά ζητήματα του σχεδιασμού περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

 • Ποια ασφάλιση απαιτείται και τι συνιστάται για τη συγκεκριμένη λειτουργία;
 • Ποιες άδειες είναι απαραίτητες; Όπως η απόκτηση άδειας από την εφορία, οι προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας υγειονομικού ή η εγγραφή στο επιμελητήριο.
 • Το λογισμικό ERP και CRM μπορεί να αυτοματοποιήσει πολλές εργασίες και να αυξήσει τις πωλήσεις, οπότε πρέπει να αποφασίσετε αν θα αυτοματοποιήσετε την επιχείρησή σας ή θα τη διαχειριστείτε χειροκίνητα.
 • Πώς θα διαχειριστείτε τα καθήκοντα λογιστικής, μισθοδοσίας και αναφοράς;
 • Ποια θέματα ασφαλείας θα αντιμετωπίσετε;
 • Θα σερβίρετε αλκοόλ, κρασί και / ή μπύρα; Πώς θα διασφαλίσετε την τήρηση των νόμων πέρι αλκοόλ;

2. Επιλογή Θέματος και Μαγειρικού Concept

Η επιλογή ενός αναγνωρίσιμου θέματος ή ιδέας θα σας βοηθήσουν να προσελκύσετε το προφίλ των πελατών που προτιμάται ανεξάρτητα από το αν είναι λάτρεις των κλασικών γεύσεων, λάτρεις του fast food, λάτρεις του αθλητισμού, κατοίκοι της γειτονιάς, οικογενειάρχες ή γευσιγνώστες

3. Προώθηση της Επιχείρησής σας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Οι σημερινές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις για να ενθαρρύνουν την διαφήμιση από στόμα σε στόμα, η οποία υπήρξε βασικό ατού για τα εστιατόρια για πολλές γενιές. Αυτή η διαφήμιση στις μέρες μας γίνεται ψηφιακά. Οι πελάτες συμβουλεύονται ιστοσελίδες εύρεσης τραπεζιών, κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και πλατφόρμες τρίτων για να αποφασίσουν πού θα δειπνήσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιχείρησή σας πρέπει να δημιουργήσει μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο.

4. Παροχή Επιλογών Παραγγελίας που είναι Φιλικές προς τον Πελάτη

Οι πελάτες στις μέρες μας συμβουλεύονται εφαρμογές εστίασης στα κινητά τους τηλέφωνά, οπότε η παρουσία του μενού στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη. Η δημιουργία μιας ειδικής εφαρμογής για την λήψη παραγγελιών μπορεί επίσης να βελτιώσει τις λειτουργίες και να επιταχύνει τις υπηρεσίες του καταστήματός σας.

Οι περισσότεροι εστιάτορες προσφέρουν πλέον διευρυμένες επιλογές παραγγελίας, όπως παραγγελίες μέσω Διαδικτύου, τηλεφωνικές παραγγελίες και παραγγελίες από το τραπέζι. Όσοι περισσότεροι είναι οι τρόποι παραγγελίας για τους πελάτες, τόσο πιο γρήγορα θα αυξηθούν τα έσοδά σας.

5. Παρακολούθηση της Γαστρονομικής Τάσης, αλλά και της Τάσης του Μάρκετινγκ

Πολλοί νέοι ιδιοκτήτες έχουν κατά νου μια συγκεκριμένη μαγειρική ιδέα, αλλά για να τονίσουμε ξανά τον πρώτο κανόνα, η ιδέα σας είναι πάνω από όλα μία επιχείρηση. Σε ένα πολύ βασικό επίπεδο, η επιτυχία της επιχείρησής σας θα εξαρτηθεί από την ικανοποίηση ενός εύρους πελατών, καθώς οι επιχειρήσεις εστίασης περιλαμβάνουν άτομα με διαφορετικά γούστα.

Αυτό σημαίνει ότι ένας καταξιωμένος εστιάτορας θα πρέπει να περιλαμβάνει στο μενού του είδη με διαφορετικές τιμές, με διάφορες υγιεινές επιλογές φαγητού, καθώς και μενού για ανθρώπους με συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες.

Οι τάσεις διατροφής εξελίσσονται ταχύτατα και το σημερινό εστιατόριο απαιτεί συχνά πιο υγιεινά είδη μενού, επιπλέον προετοιμασίες ανάλογα με την παραγγελία και πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του φαγητού. Οι πληροφορίες για τα εδέσματα που υπάρχουν στο τραπέζι είναι σημαντικές, οπότε προσπαθήστε να βρείτε τοπικούς προμηθευτές, εάν αυτό είναι δυνατόν. Θα πρέπει να διερευνήσετε τις τάσεις των φαγητών σε εθνικό, διεθνές και τοπικό επίπεδο για να βρείτε τις καλύτερες επιλογές για την ιδέα σας, το χώρο και το προφίλ των πελατών σας.

Μάθετε ποιες επιλογές φαγητού είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας και προσπαθήστε να σχεδιάσετε ένα μενού που έχει απήχηση στους ντόπιους αλλά προσφέρει κάτι μοναδικό που οι ανταγωνιστές σας δεν προσφέρουν ή δεν θα προσφέρουν.

6. Δημιουργία Οργανωμένης Λειτουργίας

Το εστιατόριο σας – ανεξάρτητα από την κουζίνα ή το concept του – συχνά λειτουργεί με ένα μικρό περιθώριο κέρδους, γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικός ο έλεγχος των αποθεμάτων, ο έλεγχος για τα τρόφιμα που πετιούνται , οι κλοπές, το μέγεθος των μερίδων και η κακοδιαχείριση. Κάθε στοιχείο στο μενού σας πρέπει να αναλυθεί ανάλογα με τα συστατικά του και να τιμολογηθεί σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές. Οι σταδιακές αυξήσεις των τιμών μπορούν να μετατρέψουν τα κερδοφόρα μενού σας σε μενού που σας “βάζουν μέσα”, αν δεν παρακολουθείτε τακτικά τα κόστη σας. Οι μικρές αυξήσεις των τιμών κατανοούνται ευκολότερα από τους πελάτες, σε σχέση με τις μεγάλες και απότομες αυξήσεις των τιμών..

Η ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων επηρεάζει άμεσα την επιχείρησή σας, αφού κάθε τρόφιμο που πετιέται στα απορρίμματα μειώνει άμεσα το κέρδος σας. Είναι αδύνατο να αποφύγετε όλα τα περιττά τρόφιμα που καταλήγουν στα απορρίμματα, αλλά είναι σημαντικό, και μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε την κατάσταση για να μάθετε πώς παράγονται τόσα απορρίμματα. Εάν οι σεφ, οι μάγειρες ή το προσωπικό της κουζίνας σας κάνουν πάρα πολλά λάθη ή σερβίρουν μερίδες που είναι πολύ μεγάλες, τότε απαιτούνται διορθωτικές ενέργειες.

Η σωστή οργάνωση μιας επιχείρησης μπορεί να καταστήσει τις οριακά κερδοφόρες επιχειρήσεις σε αρκετά κερδοφόρες και τις πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις σε εξαιρετικά κερδοφόρες. Η συνεχής οργάνωση και ενημέρωση είναι απαραίτητη επειδή οι μαγειρικές τάσεις εξελίσσονται πάρα πολύ γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η λογιστική ακρίβεια, η αποτελεσματική διαχείριση των αποθεμάτων, ο έλεγχος της κουζίνας, ο έλεγχος τροφίμων που καταλήγουν στα απορρίμματα και οι τυχόν κλοπές είναι τόσο σημαντικές.

Οι προληπτικές τεχνικές διαχείρισης μπορούν επίσης να μειώσουν το κόστος μισθοδοσίας. Πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά προγραμματίζοντας τους εργαζόμενους πιο αποτελεσματικά και διασταυρώνοντας το προσωπικό έτσι ώστε να απαιτούνται λιγότεροι εργαζόμενοι..

7. Διαχείριση Προσωπικού (FOH και BOH)

Η διαχείριση προσωπικού είναι συχνά το μεγαλύτερο και πιο συνηθισμένο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ένας εστιάτορας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια αλυσίδα διοίκησης τόσο για το front-of-the-house (FOH) όσο και για το back-of-the-house (BOH) προσωπικό. Οι επιτυχημένοι εστιάτορες κατανοούν ότι το προσωπικό τους είναι σημαντικό κομμάτι, διότι αλληλεπιδρούν άμεσα με τους πελάτες και προετοιμάζουν το φαγητό τους..

Οι ανάγκες σας σε προσωπικό θα κυμανθούν ανάλογα με την εποχή, τα ειδικά γεγονότα, τον καιρό, τις τοπικές εκδηλώσεις, τον αριθμό των τουριστών και πολλούς άλλους παράγοντες. Η εύρεση και εκπαίδευση του κατάλληλου προσωπικού, η πρόσληψη του εποχιακού προσωπικού και η οργάνωση προσωρινών εργαζομένων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να θεωρούνται απαραίτητα για την οικοδόμηση μιας επιτυχημένης επιχείρησης εστίασης..

Υπάρχουν επίσης οι τεχνικές λεπτομέρειες των μισθών, των παροχών, της ασφάλισης υγείας και του προγραμματισμού που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Επικοινωνήστε με την τοπική ένωση εστιατορίων για συμβουλές σχετικά με τον προγραμματισμό, τη διαχείριση μισθοδοσίας και την τήρηση των κανονιστικών απαιτήσεων των εργαζομένων..

8. Οικοδόμηση Εναλλακτικών ροών εισοδήματος

Ο αριθμός των θέσεων, οι ρυθμοί κύκλου εργασιών και η ταχύτητα εκπλήρωσης των εντολών των πελατών συχνά περιορίζουν τις λειτουργίες των υπηρεσιών εστίασης και το δυναμικό εισοδήματός τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί επιχειρηματίες τροφίμων δημιουργούν άλλες ροές εισοδήματος για τις επιχειρήσεις τους. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Τροφοδοσία εντός και εκτός καταστήματος
 • Παραγγελίες delivery
 • Τρόφιμα που έχουν προετοιμαστεί από πριν για γρήγορη παραλαβή, όπως συσκευασμένα γεύματα, σάντουιτς κλπ
 • Εμφιαλωμένα, κονσερβοποιημένα και συσκευασμένα είδη διατροφής
 • Υπηρεσίες παράδοσης
 • Εστιατόρια που λειτουργούν φορτηγά τροφίμων
 • Πωλήσεις προϊόντων που περιλαμβάνουν εξοπλισμό, ρούχα με το λογότυπο της εταιρείας, αναμνηστικά τουρισμού και αντικείμενα τοπικών αθλητικών ομάδων
 • Φιλοξενία πάρτι, συναντήσεων και εκδηλώσεων, όπως γευσιγνωσία τροφίμων και κρασιών
 • Φορτηγά τροφίμων τα οποία θα κυκλοφορούν σε διαφορετικές γειτονιές για να επεκτείνετε την εμβέλειά σας
 • Πώληση γλυκών, επιδόρπιων και ψωμιού

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα σημαντικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ανοίξετε ένα νέο εστιατόριο. Δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, οπότε θα χρειαστεί να δημιουργήσετε λογιστικά συστήματα και συστήματα λογισμικού για να αυτοματοποιήσετε την τήρηση αρχείων, τη συμπλήρωση αναφορών και την παρακολούθηση της απόδοσης της επιχείρησης.

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τα αρμόδια μέλη του προσωπικού για να μεταβιβάσετε τις ευθύνες διαχείρισης σε όλα τα μέλη του προσωπικού της επιχείρησης. Καλώς ήλθατε στο blog του Restaurant Success όπου μπορείτε να βρείτε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το άνοιγμα και τη διαχείριση της επιχείρησής σας.